Kuřecí korma
Suroviny
- 100 g Cibule
- 750 g Kuřecí maso vařené
- 5 g Garam masala
- 20 g Koriandr mletý
- 20 g Zázvor celý
- 5 g Sůl
- 50 g Mandle
- 5 g Pepř cayenský
- 40 ml Vývar z hovězích kostí
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 50 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Kmín římský
- 4 ks Hřebíček
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 49 g
- Sodík 459 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 66.4 mg
- Draslík 406.4 mg
- Vláknina 7466.7 mg
- Vitamín A 7466.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu ( česnek, zázvor, mandle, vývar, mletý kardamom
-
2
hřebíček, mletá skořice, cibule, koriandr, mletý římský kmín,
-
3
kajenský pepř, olivový olej, sůl, pepř).
-
4
Kostky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby byly pastou rovnoměrně obalené. Misku zakryjeme potravinářskou fólii a maso necháme v chladničce 3 hodiny rozležet, aby do něj pronikla chuť pasty.
-
5
Maso potom mírně dusíme 25 minut za občasného míchání. Je-li příliš suché, podlijeme je trochou kuřecího vývaru.
-
6
Maso přelijeme smetanou ke šlehání, ochutíme směsí koření garam masala a zvolna dusíme dalších 15 minut. Pokrm necháme 10 minut před podáváním odpočinout. Na talíře nandáme vařenou rýži, na ni upravíme kuřecí kormu, ozdobíme snítkou koriandru a podáváme.