Salát César se slaninou
Suroviny
- 180 g Anglická slanina
- 60 g Hořčice
- 20 g Máslo čerstvé
- 80 g Med včelí
- 80 g Olej olivový
- 100 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Bylinky čerstvé - svazek
- 150 g Salát římský
- 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Veka
- 1 ks Šalotka
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 885 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 59 g
- Sodík 1278 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 75.6 mg
- Draslík 382.4 mg
- Vláknina 3130 mg
- Vitamín A 3130 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát očistíme, opláchneme, necháme dobře okapat, nakrájíme na nudličky.
-
2
Veku a slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupeme šalotku, nakrájíme na kolečka. Oloupaným stroužkem česneku vytřeme salátovou mísu.
-
3
Slaninu mírně rozškvaříme v pánvi. Přidáme máslo a dozlatova opečeme kostky chleba. Vyjmeme a v uvolněné pánvi podusíme šalotku.
-
4
Na zálivku rozmícháme olej, hořčici a med. Přimícháme trochu smetany a bylinky. Osolíme a opepříme.
-
5
Salát upravíme do mísy a zalijeme zálivkou. Posypeme slaninou, kostkami veky a šalotkou. Přidáme na hoblinky nakrájený parmezán.