Pikantní větrníky plněné ovocem
Suroviny
- 50 g Kompot brusinkový
- 100 g Mango
- 75 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 10 g Cukr krupice
- 125 g Mouka polohrubá
- 5 g Pepř cayenský
- 150 g Sýr Čedar
- 100 ml Mléko polotučné
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Hrušky
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 8 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 74.6 mg
- Draslík 64.4 mg
- Vláknina 1734.7 mg
- Vitamín A 1734.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko, 75 ml vody a máslo přivedeme k varu. Naráz přisypeme mouku, a neustále hněteme až se z těsta utvoří hrouda, která se nechytá hrnce. Odstavíme a přimícháme 1 vejce. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme zbývající 4 vejce a sýr.
-
2
Troubu předehřejeme na 225 °C. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech stříkáme větrníky. Pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme asi 20 minut.
-
3
Větrníky vyjmeme, rozpůlíme a necháme odpařit. Oloupané ovoce, nakrájíme na kostičky a ihned smícháme s citronovou šťávou, octem, olejem, solí, cukrem a kajenským pepřem, brusinkovým kompotem a sekanou chilli papričkou. Větrníky naplníme.