Vanilková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 14 g
- Sodík 991 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 567.8 mg
- Draslík 49.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vanilkové lusky nařízneme a vyškrabeme dřeň. Lusky i dřeň vložíme do mléka a zahřejeme. Necháme 10 minut stát. Utřeme hladký krém ze žloutků, soli a cukru. Přilijeme přecezené mléko a ve vodní lázni ušleháme.