Mediteránské lasagne
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 853 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1648 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 106 mg
- Draslík 1417 mg
- Vláknina 19774.8 mg
- Vitamín A 19774.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, podélně rozkrojené lilky, očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a očištěné, na dílky nakrájené žampiony vložíme na plech, osolíme, opepříme a grilujeme v horké troubě 5-10 minut doměkka.
-
2
Do zapékací mísy vymazané olejem vlijeme rajčatovou omáčku. Poklademe vrstvou lasagní (každou lasagni předem namočíme), částí grilované zeleniny, naběračkou omáčky, trochou mozzarelly nakrájené na plátky a částí ricotty. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří omáčka pokladená zeleninou a posypaná nastrouhaným sýrem.
-
3
Mísu přikryjeme alobalem potřeným olejem a pokrm pečeme 30-40 minut v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia.
-
4
Potom alobal odstraníme a lasagne pečeme ještě 15 minut dozlatova.
-
5
Po vyjmutí z trouby necháme asi 10 minut odpočinout a podáváme.