Jalovcová omáčka s křepelkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1179 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 66 g
- Sodík 935 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 262 mg
- Draslík 932.1 mg
- Vláknina 2233.8 mg
- Vitamín A 2233.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelky omyjeme a osušíme. Bagetu rozkrájíme na šest plátků silných asi 2 cm. Ze slaniny odkrojíme kůži a chrupavky a nakrájíme ji napříč na plátky silné jako prst. Troubu předehřejeme na 190 °C. Křepelky uvnitř i zvenčí osolíme a opepříme, naplníme je rozmarýnem a petrželkou. Na dlouhé dřevěné špízy střídavě napichujeme slaninu, bobkový list, plátky bagety a křepelky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a 2 lžíce másla, špízy ze všech stran opečeme. V předehřáté troubě je potom dopékáme asi 20 minut. Maso přitom často poléváme výpekem. Hotové křepelky vyjmeme a zabalíme do alobalu. Výpek zředíme drůbežím vývarem, povaříme a zjemníme zbývajícím máslem. Ochutíme solí, pepřem a drcenými jalovčinkami. Křepelky ještě na 2 minuty vložíme na rozehřátý gril. Podáváme s jalovcovou omáčkou.