Jalovcová omáčka s křepelkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Bageta
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 40 g Petržel - nať
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 50 ml Olej olivový
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 5 ks Bobkový list
  • 10 ks Jalovec
  • 8 ks Křepelka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1179 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 935 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 262 mg
  • Draslík 932.1 mg
  • Vláknina 2233.8 mg
  • Vitamín A 2233.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky omyjeme a osušíme. Bagetu rozkrájíme na šest plátků silných asi 2 cm. Ze slaniny odkrojíme kůži a chrupavky a nakrájíme ji napříč na plátky silné jako prst. Troubu předehřejeme na 190 °C. Křepelky uvnitř i zvenčí osolíme a opepříme, naplníme je rozmarýnem a petrželkou. Na dlouhé dřevěné špízy střídavě napichujeme slaninu, bobkový list, plátky bagety a křepelky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a 2 lžíce másla, špízy ze všech stran opečeme. V předehřáté troubě je potom dopékáme asi 20 minut. Maso přitom často poléváme výpekem. Hotové křepelky vyjmeme a zabalíme do alobalu. Výpek zředíme drůbežím vývarem, povaříme a zjemníme zbývajícím máslem. Ochutíme solí, pepřem a drcenými jalovčinkami. Křepelky ještě na 2 minuty vložíme na rozehřátý gril. Podáváme s jalovcovou omáčkou.

Komentáře k receptu