Řízek caprese
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Strouhanka
- 400 g Mozzarella
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.41 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1098 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 361.6 mg
- Draslík 1050.4 mg
- Vláknina 6677.3 mg
- Vitamín A 6677.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, odstraníme okolí stopky a nakrájíme je na plátky. Smícháme je s cibulí a česnekem. Z oleje, balzamikového octa, česneku, soli a pepře namícháme dresink a směs jím přelijeme.
-
2
Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Na talíř dáme mouku. Na další talíř rozšleháme vejce s mlékem a na třetí talíř nasypeme strouhanku. Řízky postupně obalíme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
-
3
Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm smažíme z každé strany 5 minut. Mozzarellu nakrájíme na plátky a spolu s rajčaty rozdělíme na talíře. Řízky upravíme na rajčata s mozzarellou. Zdobíme lístky bazalky.