Sladká terina s mascarpone a hruškovým kompotem.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1071 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 144 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 742.7 mg
- Draslík 536.2 mg
- Vláknina 18015 mg
- Vitamín A 18015 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vymažeme si máslem 4 malé formy na terinu a připravíme si náplň.
-
2
Celé vejce a 4 žloutky vyšleháme a smícháme je se sýrem mascarpone a calvadosem. Vymícháme hladký krém, do kterého zapracujeme pokrájené vlašské ořechy. Tímto krémem naplníme vymaštěné formy, povrch u každé uhladíme a dáme je péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme je přibližně 35 minut dozlatova.
-
3
Mezitím si připravíme hustý kompot. Omyjeme a oloupeme hrušky, zbavíme jadýrek a mrkev oškrabeme. Mrkev s hruškami nastrouháme, dáme do mísy, přidáme cukr, hruškovici a pokrájené omyté hroznové víno. Promícháme a necháme v chladu odležet 20 minut.
-
4
Upečenou terinu z formiček vyklopíme po vychladnutí a podáváme s hruškovým kompotem.
-
6