Sladká terina s mascarpone a hruškovým kompotem.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr moučkový
  • 400 g Mascarpone
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Hroznové víno
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Hrušky
  • 4 cl Calvados
  • 4 cl Hruškovice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1071 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 144 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 742.7 mg
  • Draslík 536.2 mg
  • Vláknina 18015 mg
  • Vitamín A 18015 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymažeme si máslem 4 malé formy na terinu a připravíme si náplň.

  • 2

    Celé vejce a 4 žloutky vyšleháme a smícháme je se sýrem mascarpone a calvadosem. Vymícháme hladký krém, do kterého zapracujeme pokrájené vlašské ořechy. Tímto krémem naplníme vymaštěné formy, povrch u každé uhladíme a dáme je péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme je přibližně 35 minut dozlatova.

  • 3

    Mezitím si připravíme hustý kompot. Omyjeme a oloupeme hrušky, zbavíme jadýrek a mrkev oškrabeme. Mrkev s hruškami nastrouháme, dáme do mísy, přidáme cukr, hruškovici a pokrájené omyté hroznové víno. Promícháme a necháme v chladu odležet 20 minut.

  • 4

    Upečenou terinu z formiček vyklopíme po vychladnutí a podáváme s hruškovým kompotem.

  • 6

Komentáře k receptu