Vdolky s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrozinky
  • 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1142 kcal
  • Sacharidy 202 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 771.1 mg
  • Vláknina 17357 mg
  • Vitamín A 17357 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy si nasypeme mouku, prášek do pečiva, hrozinky a promícháme. Přidáme ušlehanou smetanu, mléko a vše zpracujeme.

  • 2

    Těsto dáme na vál, který posypeme moukou a uděláme z něj plát vysoký asi 3 cm. Hrnečkem vykrájíme kolečka, která dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut.

  • 3

    Podáváme s džemem dle chuti a ozdobené kopečkem šlehačky.

Komentáře k receptu