Studená polévka s krevetami a koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 9 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 26.3 mg
- Draslík 462.3 mg
- Vláknina 2640 mg
- Vitamín A 2640 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a šalotku nakrájíme nadrobno, zesklovatíme na olivovém oleji a necháme vychladnout.
-
2
Okurku oloupeme, podélné rozpůlíme, lžící odstraníme semínka, nakrájíme na kostičky a rozmixujeme s podmáslím. Bylinky nadrobno nasekáme spolu s koprem. Ochutíme cukrem, solí, tabascem, octem a pepřem.
-
3
Dobře vychladíme v chladničce. Studenou polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme koprem a smaženými krevetami a podáváme.