Zapečený kozí sýr se salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olivy černé
  • 300 g Sýr kozí
  • 200 g Rajčata
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 3 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Bageta
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 hrst Rukola
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 972 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 59.3 mg
  • Draslík 672.9 mg
  • Vláknina 21388.2 mg
  • Vitamín A 21388.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme a osušíme bylinky, oloupeme česnek. Vše nasekáme nadrobno. V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje a bylinky s česnekem osmahneme. Přidáme na kolečka nakrájenou bagetu a opečeme ji dozlatova. Plátky bagety položíme na plech a obložíme je kozím sýrem.

  • 2

    Hlávkový salát a rukolu opláchneme a osušíme. Rajčata omyjeme a překrojíme napůl. Ocet rozmícháme s troškou soli, pepřem a 4 lžícemi oleje.

  • 3

    Sýrové bagetky zapečeme pod grilem. Přísady do salátu smícháme s olivami a dresinkem, upravíme na chlebíčky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu