Opečené bagetky se sardelovou pomazánkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Bageta
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 100 g Sardelové řezy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 741 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1436 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 66.3 mg
  • Draslík 213.1 mg
  • Vláknina 2587.3 mg
  • Vitamín A 2587.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Sardelové řezy nakrájíme na drobné kousky, rozmícháme s česnekem a utřeme s máslem.

  • 2

    Bagety nakrájíme na plátky a potřeme je pomazánkou. Potřené plátky klademe na plech a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 225°C 6-8 minut.

  • 3

    Ovčí sýr nastrouháme najemno. Opečené plátky bagety posypeme sýrem a pokapeme olivovým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme a dáme zapéct na další 3 minuty.

  • 4

    Opečené obložené plátky ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu