Salát z těstovin s gorgonzolou
Suroviny
- 120 g Ořechy vlašské
- 280 g Salát hlávkový
- 220 g Sýr Gorgonzola
- 220 g Těstoviny Farfalle
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 32 g
- Sodík 935 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 136.9 mg
- Vláknina 9375.8 mg
- Vitamín A 9375.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na skus, poté scedíme a necháme vychladnout.
-
2
V mezičase připravíme zálivku smícháním olejů, octa, soli a pepře.
-
3
Do velké mísy rozložíme listy salátu (je možné použít několik druhů salátu), vsypeme odkapané těstoviny, půlky vlašských ořechů a gorgonzolu nakrájenou na kostky. Salát zalijeme zálivkou, promícháme a ihned podáváme.