Tresčí pomazánka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 1200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 750 ml Olej olivový
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Treska aljašská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 897 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 871 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 441.5 mg
  • Vláknina 4879 mg
  • Vitamín A 4879 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 107.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z ryby použijeme 1 kg filetů bez kůže a kostí. Filety povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na hlubší pánvi rozpálíme 250 ml olivového oleje, přidáme vařenou tresku a vařečkou mícháme, až se maso spojí s olejem a rozpadne se. Zmírníme oheň na minimum, přilijeme půl litru oleje, horké mléko, přidáme trochu pepře a prolisovaný česnek. Pánev stáhneme z plotny a mícháme, dokud se vše spolu nespojí. Hotová pomazánka má konzistenci kaše.

  • 3

    Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu