Tresčí pomazánka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 897 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 67 g
- Sodík 871 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 441.5 mg
- Vláknina 4879 mg
- Vitamín A 4879 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 107.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z ryby použijeme 1 kg filetů bez kůže a kostí. Filety povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat.
-
2
Na hlubší pánvi rozpálíme 250 ml olivového oleje, přidáme vařenou tresku a vařečkou mícháme, až se maso spojí s olejem a rozpadne se. Zmírníme oheň na minimum, přilijeme půl litru oleje, horké mléko, přidáme trochu pepře a prolisovaný česnek. Pánev stáhneme z plotny a mícháme, dokud se vše spolu nespojí. Hotová pomazánka má konzistenci kaše.
-
3
Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.