Krevety zapékané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 20 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 205 mg
- Draslík 138 mg
- Vláknina 1780 mg
- Vitamín A 1780 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety očistíme, uvaříme, osolíme, opepříme a přidáme čerstvé oregano a tyminán.
-
2
V hrnci orestujeme zprudka na rozpáleném oleji a hned podlijeme koňakem. Přidáme rozmixovaná rajčata a necháme 5 minut povařit. Potom krevety i s omáčkou rozdělíme na 6 porcí, které každou zvlášť vložíme do pečícího sáčku, poklademe plátkem sýra, sáčky zavážeme a pečeme v troubě 15 minut.