Langusta na whisky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 11 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 288.5 mg
- Draslík 742.3 mg
- Vláknina 2022.5 mg
- Vitamín A 2022.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Langustu očistíme. Nůžkami prostřihneme ve dvou místech nejměkčí krunýř v okolí břicha, jemně odtrhneme ocas a pokrájíme na plátky.
-
2
Očistíme papriku, vykrojíme jádřinec a papriku nakrájíme na trojúhelníčky. Dáme do vařící osolené vody a asi 1 minutu povaříme. Pak papriku scedíme a odložíme stranou. Pažitku a nasekáme.
-
3
Do pánve dáme máslo a plátky z ocasu langusty na něm asi 1 minutu smažíme. Osolíme je, posypeme čerstvě mletým pepřem. Přilijeme již dříve ohřátou whisky, chvíli povaříme a pak plátky langusty vyjmeme a udržujeme je teplé.
-
4
Do pánve vmícháme smetanu a za častého míchání omáčku při vyšší teplotě povaříme, aby se částečně provařila. Přidáme do ní osmažené plátky langusty, podusíme je asi 1 minutu při mírné teplotě a hotový pokrm podáváme horký, ozdobený trojúhelníčky papriky a nasekanou pažitkou.