Pěna z uzeného pstruha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 60.8 mg
- Draslík 266.2 mg
- Vláknina 949 mg
- Vitamín A 949 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z rybích plátků odstraníme případné kosti, plátky dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 2 hodiny stát. Občas je otočíme a přelijeme mlékem.
-
2
Oloupaný stroužek česneku, omyjeme a osušíme. Cibulce odřízneme kořeny, oloupáme ji a odřízneme vrchní, zelenější část nati. Nakrájíme ji nahrubo s česnekem.
-
3
Ricottu dáme do mixéru společně s kousky pokrájeného pstruha a chvíli vše mixujeme. Přídáme pokrájenou cibuli a česnek, mixujeme ještě asi 1 minutu, abychom dostali hladkou a homogenní hmotu a nakonec přidáme špetku čerstvě mletého pepře.
-
4
Směs dáme do formy, vyložené průhlenou folií a necháme 10-12 hodin v lednici. Před podáváním vyklopíme pěnu na talíř. Ozdobíme ji a chlazenou podáváme.