Pěna z uzeného pstruha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pstruh
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 60.8 mg
  • Draslík 266.2 mg
  • Vláknina 949 mg
  • Vitamín A 949 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z rybích plátků odstraníme případné kosti, plátky dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 2 hodiny stát. Občas je otočíme a přelijeme mlékem.

  • 2

    Oloupaný stroužek česneku, omyjeme a osušíme. Cibulce odřízneme kořeny, oloupáme ji a odřízneme vrchní, zelenější část nati. Nakrájíme ji nahrubo s česnekem.

  • 3

    Ricottu dáme do mixéru společně s kousky pokrájeného pstruha a chvíli vše mixujeme. Přídáme pokrájenou cibuli a česnek, mixujeme ještě asi 1 minutu, abychom dostali hladkou a homogenní hmotu a nakonec přidáme špetku čerstvě mletého pepře.

  • 4

    Směs dáme do formy, vyložené průhlenou folií a necháme 10-12 hodin v lednici. Před podáváním vyklopíme pěnu na talíř. Ozdobíme ji a chlazenou podáváme.

Komentáře k receptu