Krevety na smetaně s parmazánem
Suroviny
- 60 g Sýr Parmezán
- 115 g Pancetta
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Cibulka jarní
- 24 ks Krevety tygří - loupané
- 1 hrst Baby špenát
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1.03 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2954 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 93 g
- Sodík 3508 mg
- Bílkoviny 927 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 15134.1 mg
- Draslík 67.5 mg
- Vláknina 903.2 mg
- Vitamín A 903.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme pancettu za občasného promíchání asi 5 minut. Přidáme na kolečka nakrájenou cibulku, nadrcený česnek a ještě chvíli smažíme.
-
2
Do základu vmícháme očištěné a omyté krevety a vše restujeme, dokud krevety nezrůžoví.
-
3
Zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Přidáme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a omáčku na mírném ohni povaříme 2 minuty.
-
4
Hotový pokrm upravíme na nahřátou mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými špenátovými listy.
-
5
Ihned podáváme.