Štika s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 720 g Štika obecná
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 319.8 mg
  • Draslík 56 mg
  • Vláknina 847 mg
  • Vitamín A 847 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce štiky osušíme, vetřeme do nich sůl a pepř a maso pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem a porce ryby do ní urovnáme.

  • 3

    Smícháme obě smetany, žloutky, hořčici, nasekaný kopr, petrželku a trochu strouhanky. Směsí zalijeme porce štiky.

  • 4

    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15-20 minut.

Komentáře k receptu