Štika s hořčičnou omáčkou
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 720 g Štika obecná
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 27 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 319.8 mg
- Draslík 56 mg
- Vláknina 847 mg
- Vitamín A 847 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce štiky osušíme, vetřeme do nich sůl a pepř a maso pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem a porce ryby do ní urovnáme.
-
3
Smícháme obě smetany, žloutky, hořčici, nasekaný kopr, petrželku a trochu strouhanky. Směsí zalijeme porce štiky.
-
4
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15-20 minut.