Hovězí salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 kg Hovězí maso vařené
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 5 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 354.6 mg
  • Draslík 108.4 mg
  • Vláknina 1137.7 mg
  • Vitamín A 1137.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené libové hovězí maso (z polévky) nakrájíme na kostičky,

  • 2

    dáme do mísy, přelijeme 3 dl vody smíchané s 2 lžícemi octa, přidáme sůl, pepř, promícháme a necháme 1 hodinu v chladničce.

  • 3

    Uvaříme si vajíčka natvrdo (10 minut), oloupeme je, rozkrojíme napůl a oddělíme žloutky, které použijeme do zálivky, bílky pokrájíme na nudličky a odložíme do misky.

  • 4

    Připravíme si žloutkovou zálivku:

  • 5

    V hrnečku si dobře rozmícháme 3 žloutky s 1 lžící hořčice a 1 lžičkou octa. Přidáme 5 lžic zakysané smetany a vše promícháme.

  • 6

    Maso slijeme z nálevu.

  • 7

    Mladou jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka, přidáme ji do mísy k masu, doložíme nakrájené bílky, olivový olej a vše přelijeme zálivkou ze žloutků. Osolíme a opepříme podle chuti a dáme znovu na chladné místo alespoň na 1 hodinu uležet.

  • 8

    Salát podáváme vychlazený.

  • 10

Komentáře k receptu