Salát s kyselým mlékem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Mléko - podmáslí
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 91.9 mg
  • Vláknina 3255.8 mg
  • Vitamín A 3255.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy hlávkového salátu řádně omyjeme, potrháme na kusy a dáme do mísy. Uvaříme vajíčka natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Omytou petrželku drobně pokrájíme.

  • 3

    Kyselé mléko osolíme, opepříme, smícháme s olivovým olejem. Přelijeme salát v míse a lehce promícháme. Porce salátu ozdobíme plátky vajíček a zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu