Vaječná pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sardelová pasta
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 280.3 mg
  • Draslík 77.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo asi 8 minut, oloupeme a vyjmeme žloutky.

  • 2

    Uvařené žloutky vidličkou rozmělníme, přidáme sardelovou pastu, postupně přimícháme měkké máslo, nakonec přilijeme smetanu a šlehačem vyšleháme do pěny. Dáme do lednice vychladit.

  • 3

    Sardelovou pastu můžeme nahradit jinými příchutěmi. Například ančovičkami, uzeným lososem a podobně.

  • 4

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu