Vaječná pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 26 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 280.3 mg
- Draslík 77.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo asi 8 minut, oloupeme a vyjmeme žloutky.
-
2
Uvařené žloutky vidličkou rozmělníme, přidáme sardelovou pastu, postupně přimícháme měkké máslo, nakonec přilijeme smetanu a šlehačem vyšleháme do pěny. Dáme do lednice vychladit.
-
3
Sardelovou pastu můžeme nahradit jinými příchutěmi. Například ančovičkami, uzeným lososem a podobně.
-
4
Podáváme s pečivem.