Pečený česnek na koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 69 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 250 g Polenta
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 821 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 15.7 mg
  • Draslík 195.3 mg
  • Vláknina 5320 mg
  • Vitamín A 5320 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česneky obalíme do alobalu a pokapeme olejem. Vložíme balíčky do trouby na čtyřicet pět až šedesát minut a pečeme do změknutí.

  • 2

    Po vyjmutí česnek roztrháme na stroužky, slupku dáme stranou.

  • 3

    Ve vroucí vodě vaříme šalotku nasekanou nadrobno, sůl a polentu asi pět minut. Poté vmícháme ještě česnek, máslo a strouhaný parmezán na jednu minutu.

Komentáře k receptu