Telecí maso zapečené s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Telecí kýta
  • 300 g Telecí plec
  • 200 g Chřest sterilovaný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 4 polévková lžíce Bešamel
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.03 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 283 mg
  • Draslík 644.1 mg
  • Vláknina 1891.7 mg
  • Vitamín A 1891.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou kýtu nakrájíme na 8 menších medailonků, naklepeme je, osolíme a opepříme. Omytou telecí plec umeleme, vložíme do misky a promícháme se solí, pepřem, nasekanou petrželkou, muškátovým květem, vejcem, strouhankou a smetanou. Ze směsi vytvarujeme malé medailonky. Obojí maso zlehka opečeme na másle a vložíme do zapékací mísy. Povrch masa obložíme sterilovaným chřestem a přelijeme bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali žloutek a nastrouhaný sýr. Pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem.

  • 2

    Podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovým pyré.

Komentáře k receptu