Bílá polévka s kari a paprikou
Suroviny
- 50 g Cibule
- 100 g Máslo čerstvé
- 600 g Telecí maso přední
- 20 g Petržel - nať
- 100 g Rýžová kaše
- 200 g Rýže dušená
- 1500 ml Voda pitná
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Tymián sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 24 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 191 mg
- Draslík 368.6 mg
- Vláknina 1946.2 mg
- Vitamín A 1946.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli, na kostičky nakrájené telecí maso a na másle podusíme 10 minut. Přidáme posekanou petrželku, tymián, bobkový list, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme rýžovou kaši a na mírném ohni vaříme 50 minut. Na malé pánvičce rozpustíme 30 g másla, přidáme kari koření, mletou papriku, krátce orestujeme, dokud se máslo neobarví. Nalijeme do polévky, zamícháme a ještě jednou necháme projít varem. Nakonec vmícháme smetanu.
-
2
Do talíře vložíme 1 lžíci vařené rýže a zalijeme horkou polévkou.