Tmavá perníková kolečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Cukr krystal
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 šálek Mouka polohrubá
  • 4 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 67.3 mg
  • Draslík 111.3 mg
  • Vláknina 5123 mg
  • Vitamín A 5123 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 180 °C a vymažeme plech na pečení tukem.

  • 2

    Smícháme sůl, mouku, jedlou sodu, kakaový prášek, skořici, muškátový oříšek, nové koření, kardamom a za stálého míchání přidáváme měkké máslo.

  • 3

    Do vzniklé směsi přidáme cukr a vejce, hněteme tak dlouho, dokud nevznikne vláčné těsto. Těsto necháme 30 minut v chladničce odležet.

  • 4

    Po uplynutí stanovené doby těsto vyválíme na 0,5 cm širokou placku, ze které formičkou na cukroví vykrajujeme kolečka.

  • 5

    Hotová kolečka klademe na připravený plech.

  • 6

    Pečeme 14 minut. Před servírováním necháme kolečka vystydnout.

Komentáře k receptu