Tmavá perníková kolečka
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Cukr krystal
- 1 špetka Sůl
- 1.5 šálek Mouka polohrubá
- 4 polévková lžíce Kakao - prášek
- 1 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 16 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 67.3 mg
- Draslík 111.3 mg
- Vláknina 5123 mg
- Vitamín A 5123 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 180 °C a vymažeme plech na pečení tukem.
-
2
Smícháme sůl, mouku, jedlou sodu, kakaový prášek, skořici, muškátový oříšek, nové koření, kardamom a za stálého míchání přidáváme měkké máslo.
-
3
Do vzniklé směsi přidáme cukr a vejce, hněteme tak dlouho, dokud nevznikne vláčné těsto. Těsto necháme 30 minut v chladničce odležet.
-
4
Po uplynutí stanovené doby těsto vyválíme na 0,5 cm širokou placku, ze které formičkou na cukroví vykrajujeme kolečka.
-
5
Hotová kolečka klademe na připravený plech.
-
6
Pečeme 14 minut. Před servírováním necháme kolečka vystydnout.