Koláčky z müsli
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 60 g Máslo arašídové
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.3 šálek Hrozinky
- 2 šálek Muesli
- 0.5 šálek Cukr krupice
- 0.5 šálek Mouka polohrubá
- 0.5 šálek Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 41 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 80.7 mg
- Draslík 185.8 mg
- Vláknina 3543 mg
- Vitamín A 3543 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Tukem vymažeme plech, ve kterém budeme péct.
-
2
V míse šlehačem vytřeme máslo s cukrem, poté přidáme vejce a arašídové máslo.
-
3
Prosetou mouku, skořici, prášek do pečiva a sůl smícháme s hotovou müsli směsí. Nakonec vmícháme vlašské ořechy a rozinky.
-
4
Na připraveném plechu vytvoříme polévkovou lžící ze směsi hromádky, vzdálené od sebe cca 2,5 cm. Každou hromádku vytvarujeme lžící do kulata.
-
5
Po 15 minutách pečení se nám koláčky zbarví dozlatova. Po vychladnutí můžeme koláčky podávat.