Krůtí řízky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Omáčka tatarská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 229.4 mg
  • Draslík 451.4 mg
  • Vláknina 63 mg
  • Vitamín A 63 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme a osolíme.

  • 2

    Připravené řízky obalíme v hladké mouce a ve vejcích rozšlehaných s nastrouhaným sýrem. Maso ihned vkládáme do rozehřátého oleje na pánev a smažíme po obou stranách dorůžova.

  • 3

    Usmažené řízky upravíme na talíře, mírně potřeme kečupem a pokapeme tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu