Vepřová plec se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 121.3 mg
  • Draslík 618.4 mg
  • Vláknina 2462 mg
  • Vitamín A 2462 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, na plátky nakrájené maso opečeme na sádle, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a oloupaný, na nudličky nakrájený celer. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou smíchanou s moukou. Krátce povaříme a potom omáčku procedíme na maso.

  • 3

    Šťávu nemusíme cedit, můžeme ji ponechat s kousky vařené zeleniny.

Komentáře k receptu