Kyškový moučník
Suroviny
- 200 g Tuk Hera jedlý
- 100 g Čokoláda hořká
- 2 kávová lžička Soda jedlá
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrnek Cukr krupice
- 1 hrnek Mléko kefírové
- 1 hrnek Kokos - mletý (Kopra)
- 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 3 polévková lžíce Marmeláda jahodová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 28 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 49.9 mg
- Draslík 87.6 mg
- Vláknina 8242.2 mg
- Vitamín A 8242.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme cukr, vejce a heru do pěny.
-
2
Poté přidáme hrnek kyšky.
-
3
Připravíme si hladkou mouku, do které dáme dvě lžičky jedlé sody a dvě lžíce kakaa.
-
4
Po lžících ji přidáváme do mísy.
-
5
Vypracujeme těsto, do kterého přidáme lžičku skořice.
-
6
Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme na 150 stupňů.
-
7
Poté necháme vychladnout, namažeme marmeládou a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Povrch posypeme kokosem.