Kyškový moučník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Tuk Hera jedlý
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 2 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrnek Cukr krupice
  • 1 hrnek Mléko kefírové
  • 1 hrnek Kokos - mletý (Kopra)
  • 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 3 polévková lžíce Marmeláda jahodová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 49.9 mg
  • Draslík 87.6 mg
  • Vláknina 8242.2 mg
  • Vitamín A 8242.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme cukr, vejce a heru do pěny.

  • 2

    Poté přidáme hrnek kyšky.

  • 3

    Připravíme si hladkou mouku, do které dáme dvě lžičky jedlé sody a dvě lžíce kakaa.

  • 4

    Po lžících ji přidáváme do mísy.

  • 5

    Vypracujeme těsto, do kterého přidáme lžičku skořice.

  • 6

    Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme na 150 stupňů.

  • 7

    Poté necháme vychladnout, namažeme marmeládou a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Povrch posypeme kokosem.

Komentáře k receptu