Pestré závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Salám uherský
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1002 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 158 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 133 mg
  • Draslík 396.3 mg
  • Vláknina 3310 mg
  • Vitamín A 3310 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, osušené řízky naklepeme a posolíme. Očištěnou mrkev jemně nastrouháme, pažitku nakrájíme nadrobno. Řízky posypeme vrstvou mrkve, dále vrstvou pažitky a doprostřed vložíme kousek sýra zabalený do uherského salámu.

  • 2

    Takto připravené plátky srolujeme, ovážeme nití a ze všech stran opečeme, poté zalijeme bílým vínem a na mírném ohni dusíme doměkka. Pokud je potřeba, přidáme v průběhu vaření ještě trochu vína.

  • 3

    Nakonec zahustíme smetanou, případně dokořeníme. Závitky podáváme rozkrojené, aby vynikla barevnost, přelijeme je omáčkou a podáváme s jakoukoliv přílohou (brambory, těstoviny, rösti).

Komentáře k receptu