Vepřové medailonky Val Capriasa
Suroviny
- 200 g Listové těsto
- 250 g Sýr Eidam cihla 40%
- 200 g Hříbky čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 dl Víno bílé
- 1 kg Vepřová kýta
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1133 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 78 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 313.6 mg
- Draslík 1192.6 mg
- Vláknina 3515 mg
- Vitamín A 3515 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 59.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu nakrájíme na medailonky, naklepeme, z obou stran zprudka orestujeme na pánvi s tukem, a poté naskládáme do zapékací misky. Zbývající tuk slijeme a na pánev nalijeme bílé víno, které chvíli povaříme. Přilijeme smetanu, okořeníme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou a touto směsí zalijeme medailonky.
-
2
Na plátky nakrájené houby (hříbky) podusíme na másle, přidáme nasekanou cibuli, utřený česnek a společně podusíme. Nakonec přidáme oloupaná, jader zbavená a na kostičky nakrájená rajčata, zamícháme, okořeníme, směs rozložíme na maso a poklademe plátky sýru.
-
3
Listové těsto rozválíme na plochu o něco větší než je forma, aby vznikly okraje. Těsto poté položíme na masovou směs a okraje dobře přitlačíme. Uprostřed vykrojíme menší otvor, povrch můžeme poklást zbytky těsta a potřeme rozšlehaným vejcem.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě (na 220°C) asi 20 minut.