Jihočeská nádivka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Slanina vepřová
  • 200 g Vepřové maso libové
  • 30 g Tuk
  • 150 g Strouhanka
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 198.4 mg
  • Draslík 98.3 mg
  • Vláknina 1467.2 mg
  • Vitamín A 1467.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 845.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozkvedláme vejce a přidáme na kostičky nakrájenou, vyškvařenou slaninu a na kousky nakrájené uzené a vepřové maso. Osolíme, okořeníme, přisypeme strouhanku a nasekanou petrželku.

  • 2

    Nádivku pečeme v tukem vymazaném a strouhankou vysypaném pekáči v horké troubě asi 45 minut.

Komentáře k receptu