Jablkové medailonky se šunkovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Šunka dušená
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 243.5 mg
  • Vláknina 8038.4 mg
  • Vitamín A 8038.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Jádřince odstraníme a jablka krátce podusíme v mírně okyselené vodě. Vyjmeme je, necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme umletou šunku, smetanu, osolíme, opepříme a našleháme.

  • 3

    Na talířky upravíme plátky jablek a ozdobně na ně nastříkáme šunkovou pěnu. Posypeme nastrouhaným křenem a ozdobíme snítkou petrželky.

  • 4

    Podáváme jako studený předkrm.

Komentáře k receptu