Jablkové medailonky se šunkovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 25 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 73.8 mg
- Draslík 243.5 mg
- Vláknina 8038.4 mg
- Vitamín A 8038.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Jádřince odstraníme a jablka krátce podusíme v mírně okyselené vodě. Vyjmeme je, necháme okapat a vychladnout.
-
2
Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme umletou šunku, smetanu, osolíme, opepříme a našleháme.
-
3
Na talířky upravíme plátky jablek a ozdobně na ně nastříkáme šunkovou pěnu. Posypeme nastrouhaným křenem a ozdobíme snítkou petrželky.
-
4
Podáváme jako studený předkrm.