Játrový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 9 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 296.9 mg
- Draslík 190.6 mg
- Vláknina 1858.2 mg
- Vitamín A 1858.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drobně nakrájenou cibulku necháme zpěnit na másle, přisypeme na malé kostky nakrájená játra, osmahneme po všech stranách a vyndáme je na talíř.
-
2
K cibulce přisypeme mouku, opražíme ji a zalijeme ji vývarem nebo vodou, osolíme a necháme vařit cca 15 min.
-
3
Opečená játra rozemeleme nebo rozmixujeme a přidáme do polévky a vaříme 10 min.
-
4
Poté polévku zcedíme, prolisujeme popřípadě můžeme rozmixovat, necháme opět prohřát.
-
5
Pro zjemnění vlijeme mléko z rozkvedlaným žloutkem, ale již nevaříme a posypeme rozsekanou petrželovou natí.
-
6
Polévku můžeme podávat s na kolečka nakrájeným a na másle osmahnutým rohlíkem, nebo s topinkami.