Cibulové toasty s ementálem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 krajíc Veka
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 87.5 mg
  • Draslík 233.2 mg
  • Vláknina 4159.5 mg
  • Vitamín A 4159.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr na jemno nastrouháme, přidáme očištěnou, jemně nasekanou jarní cibulku a petrželku, nakonec přimícháme smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Na krajíčky veky namažeme asi půl centimetru silnou vrstvu pomazánky a toasty do zlatova zapečeme v troubě.

  • 3

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu