Ovocný salát s rukolou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 27 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 56.3 mg
- Draslík 644.2 mg
- Vláknina 19281 mg
- Vitamín A 19281 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 118 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1778.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Meloun podélně rozpůlíme a zbavíme zrnek. Dužinu nakrájíme na malé kousky. Meruňky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Omyté jahody rozčtvrtíme. Maliny opláchneme a necháme okapat, omytý salát natrháme na kousky. Sýr nakrájíme na plátky. Všechny salátové přísady upravíme na talíře.
-
2
V pánvi rozehřejeme ořechový olej a opražíme na něm kešu oříšky. Přidáme citronovou kůru a šťávu, přimícháme cukr a nasekanou bazalku. Vzniklou marinádou zalijeme připravený salát.
-
3
Podáváme s čerstvou bagetou.