Ovocný salát s rukolou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Maliny
  • 100 g Rukola
  • 60 g Ořechy Kešu
  • 500 g Jahody zahradní
  • 250 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Meloun cukrový
  • 4 ks Meruňky
  • 1 ks Citrony
  • 0.27 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 644.2 mg
  • Vláknina 19281 mg
  • Vitamín A 19281 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1778.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meloun podélně rozpůlíme a zbavíme zrnek. Dužinu nakrájíme na malé kousky. Meruňky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Omyté jahody rozčtvrtíme. Maliny opláchneme a necháme okapat, omytý salát natrháme na kousky. Sýr nakrájíme na plátky. Všechny salátové přísady upravíme na talíře.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme ořechový olej a opražíme na něm kešu oříšky. Přidáme citronovou kůru a šťávu, přimícháme cukr a nasekanou bazalku. Vzniklou marinádou zalijeme připravený salát.

  • 3

    Podáváme s čerstvou bagetou.

Komentáře k receptu