Rajčatový vývar s nočky
Suroviny
- 800 g Rajčata
- 100 g Tvaroh jemný
- 2 g Pepř černý celý
- 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 500 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Estragon
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Pšeničná krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 9 g
- Sodík 643 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 102.9 mg
- Draslík 1118.1 mg
- Vláknina 6586.7 mg
- Vitamín A 6586.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme.
-
2
Vývar uvedeme do varu s rajčaty, cibulí, estragonem, celým pepřem, bobkovým listem, solí a cukrem. Vaříme bez pokličky těsně pod bodem varu asi 1 hodinu a občas zamícháme.
-
3
Smícháme nastrouhaný sýr, nastrouhaný chléb, tvaroh, krupici, žloutek, sníh ušlehaný z bílků, sůl, pepř a špetku muškátu. Směs uložíme na 30 minut do chladničky.
-
4
Z tvarohové hmoty vypichujeme nočky a vaříme je v osolené vodě asi 7 minut. Potom polévku přecedíme, uvedeme do varu a krátce povaříme.
-
5
Při podáváním přidáme do polévky nočky.