Smažená kuřecí prsa s gorgonzolou
Suroviny
- 100 g Sýr Gorgonzola
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.55 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 935 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 214.3 mg
- Draslík 1483.7 mg
- Vláknina 6900.8 mg
- Vitamín A 6900.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a do každého nařízneme kapsu. Zevnitř i na povrchu maso potřeme solí, pepřem a naplníme vždy plátkem gorgonzoly. Kapsy sepneme párátky.
-
2
Maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a v sezamu. Prsíčka smažíme v pánvi na rozehřátém oleji z každé strany asi 4 minuty.
-
3
Omytý špenát povaříme asi 3 minuty v osolené vodě a necháme okapat. Tekutinu vymačkáme a listy rozdělíme na talíře. Obložíme kuřecími prsíčky a ihned podáváme.