Jahodová pěna s pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 32 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 531.5 mg
- Draslík 713.7 mg
- Vláknina 18475 mg
- Vitamín A 18475 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 224 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody omyjeme a 300g rozmělníme. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a vymačkáme ji. Jahodový protlak doplníme do 350ml sherry a želatinu v něm rozpustíme.
-
2
Žloutky a 100g cukru šleháme ve vodní lázni na hustý krém. Smetanu ušleháme dotuha.
-
3
Když začne jahodový protlak tuhnout, vmícháme do něj nejdříve vychladlý žloutkový krém a potom šlehačku. Uložíme do chladničky na 4 hodiny.
-
4
Zbylé jahody rozpůlíme. Oloupané pomeranče nakrájíme na plátky a promícháme se 60g cukru, zakapeme likérem a necháme chvíli rozležet.
-
5
Na talíře upravíme jahodovou pěnu s pomeranči a dezert ozdobíme meduňkou.