Petrželový krém se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 103 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 934.8 mg
- Vláknina 6657.3 mg
- Vitamín A 6657.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou petržel a mrkev nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli jemně nasekáme.
-
2
Připravenou zeleninu podusíme na másle, přidáme 10 g omyté petrželky (svazek), podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut a potom petrželku vyjmeme.
-
3
Polévku rozmixujeme. Ze sýru odkrojíme kůrku a nakrájíme jej na kostičky. Vložíme do polévky a necháme rozpustit. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Při podávání posypeme polévku nasekanou petrželkou.