Petrželový krém se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Petržel kořen
  • 600 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 934.8 mg
  • Vláknina 6657.3 mg
  • Vitamín A 6657.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou petržel a mrkev nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli jemně nasekáme.

  • 2

    Připravenou zeleninu podusíme na másle, přidáme 10 g omyté petrželky (svazek), podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut a potom petrželku vyjmeme.

  • 3

    Polévku rozmixujeme. Ze sýru odkrojíme kůrku a nakrájíme jej na kostičky. Vložíme do polévky a necháme rozpustit. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Při podávání posypeme polévku nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu