Losos s chřestem a mandlovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Chřest bílý
  • 800 g Losos - filety
  • 30 g Mandle plátky
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 1170.2 mg
  • Vláknina 11550 mg
  • Vitamín A 11550 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest omyjeme, odkrojíme konce a vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 12 minut. Chřest vyjmeme, propláchneme studenou vodou a udržujeme v teple.

  • 2

    Porce lososa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi na rozehřátém oleji opékáme lososa asi 4 minuty po každé straně.

  • 3

    Rozpustíme máslo, přidáme mandle, lehce je opražíme. Nakonec přidáme kůru a šťávu z omyté limetky, osolíme, opepříme.

  • 4

    Okapaný chřest upravíme na talíře spolu s lososem a pokapeme mandlovým máslem.

Komentáře k receptu