Jarní salát se sýrovou zálivkou
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
- 150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Salát římský
- 4 ks Žampiony čerstvé
- 5 ks Ředkvička
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 23 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 287.1 mg
- Draslík 1341.6 mg
- Vláknina 10550 mg
- Vitamín A 10550 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý a osušený salát natrháme na kousky. Očištěné žampiony a ředkvičky nakrájíme na plátky. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a pokrájíme na dílky, omytá rajčata rozčtvrtíme.
-
2
Sýr zbavíme kůry, rozkrájíme na kousky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme zakysanou smetanu, dobře rozmícháme, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici, cayenský pepř a citronovou šťávu.
-
3
Kousky salátu, ředkvičky, žampiony a rajčata vložíme do salátové mísy, pokapeme sýrovou zálivkou a ozdobíme vejci. Nakonec salát posypeme nakrájenou pažitkou.