Mandlový věnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 14 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 88.6 mg
- Draslík 114.4 mg
- Vláknina 946.4 mg
- Vitamín A 946.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně vmícháme vejce a mandlovou tresť (nebo 3 lžíce Amaretta).
-
2
Mouku smícháme s práškem do pečiva a se Solamylem, prosijeme ji do máslového krému.
-
3
Formu ve tvaru věnce vymastíme máslem, naplníme těstem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Věnec pečeme asi 25 minut.
-
4
Po částečném vychladnutí moučník vyklopíme z formy na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout.
-
5
Nakonec mandlový věnec polijeme čokoládovou polevou.