Mandlový věnec

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 150 g Solamyl
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Tresť mandlová
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 88.6 mg
  • Draslík 114.4 mg
  • Vláknina 946.4 mg
  • Vitamín A 946.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně vmícháme vejce a mandlovou tresť (nebo 3 lžíce Amaretta).

  • 2

    Mouku smícháme s práškem do pečiva a se Solamylem, prosijeme ji do máslového krému.

  • 3

    Formu ve tvaru věnce vymastíme máslem, naplníme těstem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Věnec pečeme asi 25 minut.

  • 4

    Po částečném vychladnutí moučník vyklopíme z formy na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout.

  • 5

    Nakonec mandlový věnec polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu