Zapékané kořeněné brambory se zeleninou
Suroviny
- 600 g Brambory
- 300 g Fazolky mražené
- 100 g Sýr krémový
- 50 g Sýr Gouda 45%
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Saturejka
- 5 ks Rajčata
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 17 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 47.8 mg
- Draslík 1343.7 mg
- Vláknina 14982.2 mg
- Vitamín A 14982.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, na kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
-
2
Fazolky krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém oleji. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
-
3
Zapékací mísu vymastíme máslem a vyložíme polovinou rajčat. Na ně rozložíme brambory, dále vrstvu fazolek, šalotku a zbylá rajčata. Osolíme, opepříme a okořeníme saturejkou.
-
4
Smícháme měkký sýr a nastrouhanou goudu a vzniklým krémem pokryjeme rajčata.
-
5
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.