Zapékané kořeněné brambory se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 300 g Fazolky mražené
  • 100 g Sýr krémový
  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Saturejka
  • 5 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 47.8 mg
  • Draslík 1343.7 mg
  • Vláknina 14982.2 mg
  • Vitamín A 14982.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

  • 2

    Fazolky krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém oleji. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.

  • 3

    Zapékací mísu vymastíme máslem a vyložíme polovinou rajčat. Na ně rozložíme brambory, dále vrstvu fazolek, šalotku a zbylá rajčata. Osolíme, opepříme a okořeníme saturejkou.

  • 4

    Smícháme měkký sýr a nastrouhanou goudu a vzniklým krémem pokryjeme rajčata.

  • 5

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Komentáře k receptu