Papriky plněné sýrem a špenátem
Suroviny
- 200 g Sýr Niva (Rokfór)
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.18 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 8 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 6 polévková lžíce Ovesné vločky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 2 g
- Sodík 994 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 1197.3 mg
- Vláknina 7949.8 mg
- Vitamín A 7949.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 168.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z paprik odstraníme semínka a lusky omyjeme. Z listů špenátu odkrojíme silná žebra, špenát omyjeme a necháme okapat.
-
2
V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli a česnek.
-
3
Špenát přelijeme horkou vodou, krátce blanšírujeme, vodu slijeme a listy necháme okapat.
-
4
Ovesné vločky přelijeme pivem a necháme nabobtnat. Vodu ze špenátu vymačkáme a listy nadrobno nakrájíme. Spolu s hrubě nastrouhaným sýrem je přimícháme k cibulce, přidáme namočené vločky, osolíme, opepříme a vše promícháme.
-
5
Směsí naplníme paprikové lusky a grilujeme je 20 minut. Během grilování papriky obracíme.