Vepřové kotlety plněné sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřové kotlety
  • 250 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 ks Rajčata
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 špetka Nakládaný zelený pepř
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 842 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1001 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 184.9 mg
  • Draslík 1214.2 mg
  • Vláknina 14690.5 mg
  • Vitamín A 14690.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme a nařízneme do nich kapsu. Každou kotletu naplníme nahrubo nastrouhanou Nivou a sepneme párátkem. Lístky tymiánu přidáme do oleje, přisypeme nadrcený pepř a přidáme prolisovaný česnek. Dobře promícháme. Maso potřeme ochuceným olejem a necháme v chladu odležet asi 3 hodiny. Během marinování maso jednou obrátíme.

  • 2

    Kotlety vyjmeme z marinády a grilujeme asi 10 minut z jedné strany. Kotlety otočíme a na každou položíme plátek rajčete posypaný provensálským kořením. Grilujeme ještě 10 minut a během grilování maso potíráme marinádou.

  • 3

    Podáváme s bramborami pečenými v alobalu.

Komentáře k receptu