Masové kuličky se sýrovou náplní
Suroviny
- 75 g Bresaola - Sušená hovězí šunka
- 500 g Vepřové maso mleté
- 200 g Sýr Moravský bochník 45%
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1.41 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 30 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 151.7 mg
- Draslík 347.9 mg
- Vláknina 2182.2 mg
- Vitamín A 2182.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme se šunkou, nakrájenou na kostičky, prolisovaným česnekem, vejci, strouhankou a nasekanou petrželkou. Směs mírně osolíme a opepříme.
-
2
Sýr pokrájíme na kostičky a každou kostičku obalíme mletým masem. Vytvarujeme kuličku o velikosti ořechu.
-
3
Plněné kuličky opékáme po všech stranách na oleji asi 4 minuty a necháme je okapat.
-
4
Kuličky upravíme na talíře, obložíme dílky citronu, nudličkami citronové kůry a snítkou petrželky.
-
5
Podáváme teplé i studené.