Zapečené cukety s paprikami, ricottou a mozzarellou
Suroviny
- 20 g Houby sušené
- 150 g Špenátový protlak mražený
- 300 g Cuketa
- 100 g Rajčata sušená sterilovaná
- 500 g Paprika červená
- 200 g Sýr Ricotta
- 125 g Mozzarella
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.53 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 32 g
- Sodík 648 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 376.9 mg
- Draslík 1293.6 mg
- Vláknina 13302.5 mg
- Vitamín A 13302.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 199.8 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby namočíme do vody asi na 15 minut. Cukety omyjeme a podélně nakrájíme na tenké plátky, povaříme je v osolené vodě 2 minuty, zchladíme a osušíme.
-
2
Do riccoty vmícháme vejce, rozmrazený špenát, pepř, sůl a pokrájená rajčata. Přidáme polovinu prolisovaného česneku. Na každý plátek cukety dáme lžíci sýrové hmoty, plátky stočíme.
-
3
Závitky urovnáme do vymazané zapékací mísy. Rozšleháme vejce se smetanou, vmícháme vymačkané houby, na kostičky rozkrájené papriky a nasekanou bazalku. Přidáme zbylý prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Směsí přelijeme připravené závitky.
-
4
Pokrm pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě, posypeme na kostky krájenou Mozzarellou, ještě 5 minut zapékáme.