Fazolové lusky zapečené s kyselou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Fazolové lusky zelené
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 0.75 šálek Strouhanka
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 68.5 mg
  • Draslík 494.6 mg
  • Vláknina 10647 mg
  • Vitamín A 10647 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky zbavíme vláken, šikmo je nakrájíme na menší kousky, vložíme na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme téměř doměkka mírně podlité do vysmahnutí šťávy.

  • 2

    Strouhanku (2 lžíce necháme stranou) opražíme nasucho za stálého míchání, přidáme 1/2 lžíce másla, promícháme a ihned odstavíme z ohně.

  • 3

    Vymastíme zapékací mísu lžící másla, vysypeme nepraženou strouhankou a vkládáme do ní vrstvy podušených fazolek. Každou vrstvu posypeme opraženou strouhankou a zalijeme stejnoměrně smetanou. Vrchní vrstvu posypeme opraženou strouhankou a pokapeme máslem. Zapečeme v troubě do růžova.

Komentáře k receptu