Fazolové lusky zapečené s kyselou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 38 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 68.5 mg
- Draslík 494.6 mg
- Vláknina 10647 mg
- Vitamín A 10647 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky zbavíme vláken, šikmo je nakrájíme na menší kousky, vložíme na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme téměř doměkka mírně podlité do vysmahnutí šťávy.
-
2
Strouhanku (2 lžíce necháme stranou) opražíme nasucho za stálého míchání, přidáme 1/2 lžíce másla, promícháme a ihned odstavíme z ohně.
-
3
Vymastíme zapékací mísu lžící másla, vysypeme nepraženou strouhankou a vkládáme do ní vrstvy podušených fazolek. Každou vrstvu posypeme opraženou strouhankou a zalijeme stejnoměrně smetanou. Vrchní vrstvu posypeme opraženou strouhankou a pokapeme máslem. Zapečeme v troubě do růžova.